• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • До закінчення залишилось
    Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

Рухаємося в ногу з часом? На крок попереду! Модернізація харчоблоку Будинку милосердя «Затишок» Брав участь

Доданий
30.08.2021
Номер
49
Соціальні проєкти

Динамічний ритм сучасного життя, на жаль, не сприяє зміцненню здоров’я. Однією із складових належного рівня здоров’я є якість харчування.
Даний проєкт передбачає модернізацію обладнання на харчоблоці установи для приготування якісної і безпечної їжі, з притаманною оздоровчою спрямованістю та збалансованістю за фізичним станом підопічних.

Автор проєкту
Тетяна
Тетяна Різноока
Бюджет
240 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Тернівський
Адреса
вул. Маршака, 16А, Кривий Ріг

Опис

Об'єкт комунальної власності міста або благоустрою, де планується реалізація проєкту

КУ "Будинок милосердя "Затишок" КМР

Цільова аудиторія

Комунальна установа «Будинок милосердя «Затишок» Криворізької міської ради створена для надання соціальної послуги стаціонарного догляду мешканцям міста із числа осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, які потребують постійного стороннього догляду і опинилися в складних життєвих обставинах.
Модернізація харчоблоку установи та встановлення інноваційного обладнання, зважаючи на сталість проєкту та довготривалість використання, дасть можливість охопити зазначену цільову аудиторію щонайменше з 300 осіб протягом найближчих років.

Проблема

Участь у минулорічних проєктах Громадського бюджету дала змогу на базі нашої установи створити належні умови для ліжкових хворих підопічних (додаткове придбання меблів медичного призначення для облаштування кімнат) та якісно і на сучасному рівні впроваджувати інноваційні методики реабілітації (встановлення брусів з перешкодами для відновлення рухомої активності і ліжка-масажера для комплексної профілактики і відновлення здоров’я).
Візією установи є не лише дбайливе ставлення до осіб з особливими потребами та забезпечення належних комфортних умов для життя, а першочергово – високий професіоналізм при наданні необхідної соціальної підтримки, збереження принципу соціальної роботи «Людина – Людина».
Надзвичайно важливий вплив на здоров’я людини має харчування, як найважливіша фізіологічна потреба організму. На разі, важливе значення у харчуванні осіб похилого віку має неухильне дотримання вимог правильного обігу харчових продуктів та їх кулінарна обробка. Страви краще готувати на пару, відварювати, тушкувати.

Моніторинг передових технологій харчування спонукав застосувати їх в установі. Встановлення відповідного обладнання, зокрема пароконвектомату, дасть можливість максимально зберігати корисні властивості продуктів харчування. При приготуванні на даному обладнанні продукти піддаються тепловому випромінюванню, а також мають вплив гарячим повітрям і парою, що дозволяє на виході отримати дієтичне блюдо.

Мета проєкту

Надання впевненості людині, яка опинилася в складних життєвих обставинах, в тому числі потребує постійного стороннього догляду, у можливості отримувати якісні соціальні послуги.
Використання інноваційних технологій приготування їжі створить умови для забезпечення підопічних здоровим, збалансованим і різноманітним харчуванням та призведе до покращення їх стану здоров’я і унеможливить виникнення шкідливих захворювань.

Завдання проєкту

Створення сприятливої соціалізації, підтримання належного стану здоров’я та його покращання – пріоритетне завдання проєкту, основними послідовними кроками впровадження якого є наступне:

 Придбання необхідного спеціалізованого обладнання для забезпечення вимог законодавства із дотримання правильного обігу харчових продуктів та приготування дієтичної їжі.
 Реалізація комплексних заходів щодо встановлення спеціалізованого обладнання на харчоблоці установи.
 Запровадження новітніх технологічних карт для приготування блюд на спеціалізованому обладнанні, їх постійне доповнення та вдосконалення.

Як наслідок, виконання наступних заходів позитивно впливатиме на відновлення та поліпшення як загального стану здоров’я підопічних, так і їх психоемоційного стану.

План заходів з реалізації проєкту

План заходів з реалізації проєкту



№ п/п Заходи Термін виконання Відповідальний
1. Підготовка проєкту договору між Головним розпорядником бюджетних коштів, Реалізатором проєкту та Переможцем конкурсу та його підписання. /Січень 2022 / Головний розпорядник бюджетних коштів, Реалізатор проєкту та Переможець конкурсу.
2. Внесення в мережу розпорядників і одержувачів коштів міського бюджету на 2022 рік. /Січень-лютий 2022/ Головний розпорядник бюджетних коштів
3. Відкриття рахунків в управлінні державної казначейської служби. /Лютий 2022/ Головний розпорядник бюджетних коштів та Одержувач бюджетних коштів (реалізатор проєкту)
4. Реалізація проєкту: /Березень-вересень 2022/ Одержувач бюджетних коштів (реалізатор проєкту)
4.1 Складання плану-графіку реалізації проєкту /Березень 2022/ Одержувач бюджетних коштів (реалізатор проєкту), Переможець конкурсу
4.2 Проведення процедури закупівлі обладнання для харчоблоку /Березень-квітень 2022/ Одержувач бюджетних коштів (реалізатор проєкту)
4.3 Укладення договору з переможцем закупівлі /Квітень-травень 2022/ Одержувач бюджетних коштів (реалізатор проєкту)
4.4 Отримання спеціалізованого обладнання за договором закупівлі /Травень 2022/ Одержувач бюджетних коштів (реалізатор проєкту)
4.5 Встановлення спеціалізованого обладнання на харчоблоці установи /Червень-серпень 2022/ Одержувач бюджетних коштів (реалізатор проєкту)
5. Висвітлення в засобах масової інформації результатів проєкту.
/Вересень 2022/ Одержувач бюджетних коштів (реалізатор проєкту), Переможець
6. Надання звітності по реалізації проєкту.
/Щомісяця до 5 числа/ Одержувач бюджетних коштів (реалізатор проєкту)
7. Моніторинг реалізації проєкту.
/Щомісяця до 10 числа/ Головний розпорядник бюджетних коштів
8. Остаточне звітування про реалізацію проєкту.
/До 25.10.2022/ Одержувач бюджетних
коштів (реалізатор проєкту), Головний розпорядник бюджетних коштів

Очікувані результати

Реалізація проєкту призведе до осучаснення матеріально-технічної бази установи та вдосконалення організації технологічного процесу приготування їжі з повноцінними і збалансованими стравами, із урахуванням вікових та фізіологічних особливостей підопічних.
Модернізований харчоблок установи відповідатиме санітарним вимогам та вимогам техніки безпеки, підвищить імідж установи, що дасть можливість охопити значно більшу чисельність осіб, (враховуючи майбутніх підопічних), що опинились в складних життєвих обставинах для надання всебічної соціальної підтримки і допомоги.

Резюмуючи вище викладене, підтвердженням сталості результатів проєкту є його назва: «Рухаємося в ногу з часом? На крок попереду!» Здоров’я людини має найвищу цінність. Не слід зациклюватися на випробуваних методиках, навіть якщо вони мають позитивні наслідки. Новітні технології дають більш вагомі результати за найкоротші терміни. І їх впровадження є показником сучасності та відповідності вимогам сьогодення.
Модернізація харчоблоку в Будинку милосердя «Затишок» не тільки поліпшить матеріально-технічну базу установи. Ефективність проєкту буде оцінюватись якісним, здоровим, збалансованим харчуванням. Після закінчення фінансування, проєкт буде продовжувати свою реалізацію протягом всієї діяльності установи, підтримуватись і оновлюватись.

Вказати категорію конкурсанта (1 або 2)

2

Фотографії