• Подання
    Подання
  • До закінчення залишилось
    Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

SchoolFoodHUB замість шкільної їдальні На розгляді

Доданий
28.08.2020
Номер
27
Шкільні заклади

Посиденьки в сучасній шкільній обідній залі урізноманітнюють шкільне життя дитини. Створення креативного простору для учнів допоможе сформувати культуру здорового харчування, естетичний смак та виховати культуру поведінки. Пропонується, що їдальня буде мати вигляд молодіжного шкільного кафе: з приємним дизайном, сучасними меблями, різноманітним асортиментом страв та швидким обслуговуванням.

Автор проекту
Ольга
Ольга Ісакова
Бюджет
1 323 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Саксаганський
Адреса
вул. Івана Авраменка (Корнійчука), 22, Кривий Ріг

Опис

Проблема

У наш час ефективність навчання залежить не тільки від майстерності вчителя та змісту навчальних програм, але й від багатьох інших чинників, а зокрема і від освітнього простору та здорового харчування. До переосмислення поглядів на освітньо-виховне середовище та початку активної і всебічної модернізації освіти, для шкільної їдальні достатньо було нагодувати за зміну певну кількість учнів. Тепер обідня шкільна зала може стати одним з культурних центрів освітньої установи, а її перетворення тягне за собою трансформацію всього простору. Наприклад, їдальня в двісті п'ятдесят квадратних метрів, яка використовується лише за прямим призначенням. Але ж шкільна їдальня може стати справжнім гостинним центром позакласного життя і спілкування, може дарувати учням і педагогам натхнення, позитивні емоції, стати точкою тяжіння, центром позаурочної діяльності, місцем для творчого пошуку і самореалізації. Проєкт пропонує створити зону особливого тяжіння, серце школи, місце, де завжди добре, затишно, весело. Їдальня повинна мати вигляд молодіжного шкільного кафе: з приємним дизайном, музикою, якісним і різноманітним асортиментом, швидким обслуговуванням. Реконструкція також пропонує покращити потужності харчоблоку та забезпечувати харчування на новому рівні.

Мета проєкту

Перетворити приміщення зали їдальні пострадянського типу в сучасне і комфортне середовище. Створити зони психологічного комфорту, естетично оформленого стресознижуючого простору. Залучити приміщення їдальні до освітнього процесу згідно з концепцією «мотивуючого простору». Покращити технологічні процеси приготування їжі та забезпечення раціональним, безпечним і якісним харчуванням учнів навчального закладу. Створити умови для полегшення роботи працівників харчоблоку. Забезпечити якісне дотримання вимог нормативних документів по охороні праці, безпеки життєдіяльності дітей та працівників установи.

Очікувані результати

- забезпечення здорового раціонального якісного харчування учнів закладу;
- створення зони психологічного комфорту, можливості релаксації, оптимального психологічного розвантаження учнів та педагогів у шкільній їдальні;
- формування візуального середовища їдальні, спрямованого на виховання культури здорового харчування, культури поведінки;
- залучення оновленого простору до освітнього процесу, а саме проведення позакласних заходів та різних методичних занять.
- оновлення обладнання харчоблоку.
- зміна іміджу шкільної їдальні, перетворення її на привабливе для учнів місце проведення.

План заходів з реалізації проєкту

1. Вивчити вплив візуального середовища на формування культури харчування і психологічного комфорту.
2. Розробити дизайн обідньої зали.
3. Підібрати елементи декору, художньо естетичного оформлення .
4. Здійснити ремонт обідньої зали.
5. Замінити меблі та встановити сучасне кухонне обладнання.

Фотографії