• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • До закінчення залишилось
    Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

SchoolFoodHUB замість шкільної їдальні Переможець

Доданий
28.08.2020
Номер
27
Шкільні заклади

Посиденьки в сучасній шкільній обідній залі урізноманітнюють шкільне життя дитини. Створення креативного простору у КЗШ №120 допоможе сформувати культуру здорового харчування, естетичний смак та виховати культуру поведінки. Пропонується, що їдальня буде мати вигляд молодіжного шкільного кафе: з приємним дизайном, сучасними меблями, різноманітним асортиментом страв, швидким обслуговуванням.

Автор проекту
Ольга
Ольга Ісакова
Бюджет
1 323 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Саксаганський
Адреса
вул. Івана Авраменка (Корнійчука), 22, Кривий Ріг

Опис

Проблема

У наш час ефективність навчання залежить не тільки від майстерності вчителя та змісту навчальних програм, але й від багатьох інших чинників, а зокрема і від освітнього простору та здорового харчування. До переосмислення поглядів на освітньо-виховне середовище та початку активної і всебічної модернізації освіти, для шкільної їдальні достатньо було нагодувати за зміну певну кількість учнів. Тепер обідня шкільна зала може стати одним з культурних центрів освітньої установи, а її перетворення тягне за собою трансформацію всього простору. Наприклад, їдальня в двісті п'ятдесят квадратних метрів, яка використовується лише за прямим призначенням. Але ж шкільна їдальня може стати справжнім гостинним центром позакласного життя і спілкування, може дарувати учням і педагогам натхнення, позитивні емоції, стати точкою тяжіння, центром позаурочної діяльності, місцем для творчого пошуку і самореалізації. Проєкт пропонує створити зону особливого тяжіння, серце школи, місце, де завжди добре, затишно, весело. Їдальня повинна мати вигляд молодіжного шкільного кафе: з приємним дизайном, музикою, якісним і різноманітним асортиментом, швидким обслуговуванням. Реконструкція також пропонує покращити потужності харчоблоку та забезпечувати харчування на новому рівні.

Мета проєкту

Перетворити приміщення зали їдальні КЗШ №120 пострадянського типу в сучасне і комфортне середовище. Створити зони психологічного комфорту, естетично оформленого стресознижуючого простору. Залучити приміщення їдальні до освітнього процесу згідно з концепцією «мотивуючого простору». Покращити технологічні процеси приготування їжі та забезпечення раціональним, безпечним і якісним харчуванням учнів навчального закладу. Створити умови для полегшення роботи працівників харчоблоку. Забезпечити якісне дотримання вимог нормативних документів по охороні праці, безпеки життєдіяльності дітей та працівників установи.

Очікувані результати

- забезпечення здорового раціонального якісного харчування учнів закладу;
- створення зони психологічного комфорту, можливості релаксації, оптимального психологічного розвантаження учнів та педагогів у шкільній їдальні;
- формування візуального середовища їдальні, спрямованого на виховання культури здорового харчування, культури поведінки;
- залучення оновленого простору до освітнього процесу, а саме проведення позакласних заходів та різних методичних занять.
- оновлення обладнання харчоблоку.
- зміна іміджу шкільної їдальні, перетворення її на привабливе для учнів місце проведення.

План заходів з реалізації проєкту

1. Вивчити вплив візуального середовища на формування культури харчування і психологічного комфорту.
2. Розробити дизайн обідньої зали.
3. Підібрати елементи декору, художньо естетичного оформлення .
4. Здійснити ремонт обідньої зали.
5. Замінити меблі та встановити сучасне кухонне обладнання.

Фотографії