• До закінчення залишилось
    Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

«Майстер – шеф для малюків» на базі КЗ «ДНЗ( ясла – садок) № 210 КТ» КМР» Довгинцівський район На розгляді

Доданий
17.07.2019
Номер
2
Дошкільні та позашкільні навчальні заклади

Забезпечити збалансованим якісним харчуванням вихованців, що відповідатиме європейським стандартам, та дасть змогу покращити здоров’я дітей, а також їх емоційний стан; реконструювати систему вентиляції та оптимізувати харчоблок закладу, що забезпечить економію електроенергії та енергозбереження при експлуатації, а також дасть змогу створити комфортні умови для організації харчування в закладі

Автор проекту
Тетяна
Тетяна Перець
Бюджет
862 799 грн
Розрахунок бюджету
Район
Довгинцівський
Адреса
Магістральна вулиця, 12, Довгинцівський район, Кривий Ріг

Опис

Проблема

Приміщення харчоблоку КЗ «ДНЗ( ясла – садок) № 210 КТ» КМР було укомплектоване обладнанням та технікою в 1971 році, коли було збудовано дошкільний заклад. І на цей час харчоблок не відповідає критеріям сучасності. Адже оснащення харчоблоку застаріле. Вентиляційна система не працює. Не маючи потрібного обладнання харчоблоку ми не можемо урізноманітнити харчування дітей, що у першу чергу забезпечить зміцнення здоров’я дітей та покращення їх емоційного стану. Своїми силами було зроблено багато: замінено двері, покладена плитка на підлогу, замінено каналізацію та водопостачання, підключено електричний бойлер для підігріву води, але це крапля в морі в порівнянні із вимогами сучасності. І завершити роботу над модернізацією харчоблоку немає фінансової можливості, адже обладнання дуже дорого коштує. Нове обладнання обов’язково виправдає усі витрачені кошти на його придбання. Тому, що в дитинстві закладається здоров’я дітей, їх фізичний та емоційний стан, при формуванні якого значну роль відіграє саме харчування.

Мета проекту

Забезпечити якісним та збалансованим харчуванням маленьких вихованців, що відповідатиме європейським стандартам, та дасть змогу покращити здоров’я та самопочуття дітей. Покращити технологічні процеси приготування їжі , розширити дитяче меню, згідно оновленим можливостям харчоблоку. Створити енергоощадний харчоблок, який передбачає зменшення рівня споживання електричної енергії, забезпечити ефективну роботу вентиляційної системи. Перетворити приміщення харчоблоку пострадянського типу у сучасне і комфортне середовище. Створити умови для полегшення роботи працівників харчоблоку. Забезпечення якісного дотримання вимог нормативних документів по охороні праці, техніки безпеки, безпеки життєдіяльності дітей та працівників дошкільної установи. Проект спрямований на розв’язання стратегічних та оперативних цілей Стратегічного плану розвитку міста Кривого Рогу на період до 2025 року, зокрема:
п. 3.7.2.6 створення умов для розвитку спорту та ведення здорового способу життя;
п. 3.7.2.8 підтримки інноваційних методів освіти та виховання зростаючого покоління, розвиток інклюзивної освіти, створення умов для нарощування інтелектуального потенціалу населення;
3.7.2.1 енергозбереження та енергоефективності;

Очікувані результати

Короткотривалі – охоплення всіх маленьких вихованців дошкільного закладу якісним харчуванням, що є запорукою гармонійного розвитку дітей; полегшення праці персоналу і підвищення її продуктивності, удосконалення організації технологічного процесу приготування доброякісної їжі;
Перспективні – завдяки розробці нового меню згідно оновленим можливостям харчоблоку, буде покращено харчування дітей, що позитивно вплине на здоров'я дитини, а також закладе основу здорового способу життя в майбутньому.
Сталі – користуватись новим обладнанням можна буде на протязі багатьох років. Результати проекту не будуть потребувати подальшого фінансування. Отримання щорічного економічного ефекту(зменшення рівня енергоспоживання) за рахунок модернізації обладнання

План заходів з реалізації проекту

1) розробити проектно-кошторисну документацію;
2) демонтувати старе обладнання;
3) виконати ремонт приміщення, замінити електропроводку та
реконструкцію системи вентиляції;
4) організувати закупівлю та доставку обладнання;
5) встановити нове обладнання згідно санітарним та
протипожежним вимогам;
6) медсестрі - розширити меню дітей згідно оновленим
можливостям харчоблоку

Якщо Ваш проект освітній, він є великим проектом?

Так.

Фотографії