• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • До закінчення залишилось
    Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

«КУХНЯТОРІЯ: модернізація харчоблоку в ЗДО №207» Брав участь

Доданий
29.08.2018
Номер
119
Енергозбереження

Проект покликаний вирішити основну проблему, яка існує й потребує термінового розв’язання: необхідності забезпечення закладу новим технологічним обладнанням харчоблоку, що дозволить поліпшити якість харчування дітей дошкільного віку та безпеку працівникам закладу згідно вимог, закріплених Санітарним регламентом та суттєвої оптимізації споживання енергоресурсів та економії бюджетних коштів.

Автор проекту
Наталія
Наталія Алєксєєва
Бюджет
152 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Інгулецький
Адреса
вул. Салтиківська (Мануїльського), 6А, Кривий Ріг

Опис

Проблема

Проект покликаний вирішити основну проблему, яка існує й потребує термінового розв’язання: необхідності забезпечення закладу новим технологічним обладнанням харчоблоку, що дозволить поліпшити якість харчування дітей дошкільного віку та безпеку працівникам закладу згідно вимог, закріплених Санітарним регламентом та суттєвої оптимізації споживання енергоресурсів та економії бюджетних коштів. Стан технічного обладнання не відповідає чинним стандартам, що призводить до ускладнення використання та унеможливлює забезпечення дошкільників здоровим повноцінним харчуванням. Виходячи з вище сказаного проект передбачає: - закупівлю та встановлення нового електрообладнання та устаткування, яке дозволяє застосовувати сучасну технологію приготування страв для дітей і забезпечує економію електроенергії; - роботи з заміни електричного кабелю, електричних автоматів розеток та вимикачів. Це сприятиме покрашенню роботи харчоблоку в дитсадку, полегшенню важких умов праці робітників харчоблоку, також сприятиме дотриманню охорони праці та техніки безпеки на робочому місці, а малюки будуть куштувати страви «високої кухні». Основна проблема, на розв’язання якої спрямовано проект: - створення енергоощадного харчоблоку, який передбачає якісне підвищення температурного режиму, зменшення рівня споживання електричної енергії; - перетворення приміщення харчоблоку пострадянського типу у сучасне і комфортне середовище; - покращення технологічних процесів приготування їжі та забезпечення раціональним, безпечним і якісним харчуванням маленьких вихованців дитсадка; - створення умов для полегшення роботи працівників харчоблоку; - забезпечення якісного дотримання вимог нормативних документів по охороні праці, техніки безпеки, безпеки життєдіяльності дітей та працівників дошкільної установи.

Мета проекту

Основна мета - створення модернізованої кухні з сучасним обладнанням для забезпечення всіх учасників освітнього процесу раціональним безпечним та якіснім харчуванням, впровадження нових технологій приготування їжі, підвищення енергоефективності харчоблоку, зменшення рівня споживання електроенергії. Завдання проекту: - модернізувати технологічне обладнання та замінити електропроводку на харчоблоці; - зменшити обсяг витрат енергоресурсів шляхом встановлення сучасного обладнання; - підвищити якість та безпеку харчування в дошкільному закладі; - забезпечення якісного дотримання вимог нормативних документів по охороні праці, техніки безпеки, безпеки життєдіяльності дітей та працівників дошкільної установи. - сформувати в учасників освітнього процесу (дошкільнят, батьків, працівників закладу) культуру енергозбереження та енергоспоживання; - здійснити заходи, спрямовані на формування в суспільстві свідомого ставлення до необхідності підвищення енергоефективності шляхом популяризації серед мешканців району шляхів вирішення проблеми енергозбереження. Пріоритетним напрямком проекту є: − модернізація технологічного обладнання з урахуванням енергозберігаючих технологій; − проведення технічних заходів дозволить досягнути позитивних фінансових результатів; − забезпечення комфортних умов для вихованців та працівників закладу, скорочення витрат на енергопостачання; − виконання завдань з енергозаощадження та енергоефективності, визначених Стратегічним планом розвитку міста Кривого Рогу на період до 2025 року.

Очікувані результати

Після реалізації даного проекту ми матимемо можливість в: - створенні комфортних умов для організації харчування в дошкільному навчальному закладі; - отриманні щорічного економічного ефекту зменшення рівня енергоспоживання, за рахунок модернізації обладнання. Заощаджені кошти можна буде спрямувати на придбання сучасного ігрового та освітнього обладнання; - забезпеченні якісного, безпечного, раціонального, збалансованого харчування відповідно до віку і стану здоров’я вихованців; - виконанні вимоги охорони праці та техніки безпеки у закладі (харчоблоці). - у довгостроковій перспективі зросте престиж закладу, так як будуть створені умови для комфортного освітнього процесу та гармонійного розвитку декількох поколінь маленьких жителів району.

План заходів з реалізації проекту

Для ефективного вирішення всіх питань, пов´язаних з даним проектом, було створено робочу групу, в яку увійшли члени творчої групи ДНЗ та представники Інгулецької районної організації міста Кривого Рогу Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». 1. З метою широкого інформування громадськості з питань проведення конкурсу була проведена інформаційна кампанія: − проведені загальні батьківські збори на базі КЗ «ДНЗ №207(ясла-садок)№207 КТ»КМР. − розміщення оголошень «Підтримайте нас»; − розроблені флайери з інформацією; − виготовлені візитівки. Основні заходи проекту будуть реалізовуватися у ході кількох етапів. І етап - здійснення ревізії та інвентаризації 1. Створення координаційної ради з впровадження проекту. 2. Здійснення ревізії та інвентаризації технічного обладнання харчоблоку . 3. Складання графіку виконання робіт. ІІ етап – проведення підготовчих та організаційних робіт: 1. Розрахунок витрат, ефективності та окупності впровадження енергозберігаючих технологій. 2. Оновлення системи енергопостачання. 3. Укладення договору на придбання технологічного обладнання та устаткування: - електроплити; - електричної сковорідки; - електром’ясорубки; - перетирально – різальної машини; - холодильної камери; - столів, мийок, стелажів.(Додаток 2). 4. Виконання заходів з безпеки праці: проведення інструктажів та навчань з охорони праці при виконанні робіт. 5. Висвітлення ходу реалізації заходів у ЗМІ. ІІІ етап – проведення робіт: − демонтаж старого обладнання та устаткування; − заміна електропроводки; − установка технічного обладнання та устаткування. ІV етап - аналіз результатів та підведення підсумків. 1. Висвітлення результатів реалізації проекту та розповсюдження позитивного досвіду через ЗМІ; 2. Оцінювання результатів проекту членами громади міста, мешканцями району. 3. Здійснення моніторингу громадської оцінки ефективності досягнутих результатів. 4. Реалізація завдань проекту буде базуватися на попередніх досягненнях організації шляхом виконання заходів, які забезпечать належний харчовий режим в дитячому садку, покращення санітарно-гігієнічних умов, створення сприятливого середовища для повноцінного, гармонійного харчування дітей.

Фотографії