• Подання
    Подання
  • Розгляд і доопрацювання
    Розгляд і доопрацювання
  • Голосування
    Голосування
  • Оголошення переможців
    Оголошення переможців
  • До закінчення залишилось
    Планування і реалiзацiя
    Планування і реалiзацiя

Смачно, безпечно, сучасно – модернізація харчоблоку КЗ «ДНЗ №184» КМР На реалізації

Доданий
28.08.2018
Номер
100
Освіта

Стан обладнання харчоблоку задовільний, але не відповідає санітарним та сучасним вимогам. І замінивши старе обладнання на нове ми знизимо енерговитрати, приведемо у відповідність до санітарних вимог харчоблок, зможемо урізноманітнити страви дитячого харчування та підвищиться якість їх приготування, що неодмінно підвищить здоров’я дітей. Адже що може бути важливішим за здоров’я дітей.

Автор проекту
Татяна
Татяна Хуторна
Бюджет
207 480 грн
Розрахунок бюджету
Район
Покровський
Адреса
вул. Армавірська, 3А, Кривий Ріг

Опис

Проблема

Приміщення харчоблоку було укомплектоване обладнанням та технікою в 1962 році, коли було збудовано дошкільний заклад. І на цей час харчоблок не відповідає критеріям сучасності. Адже оснащення харчоблоку повинне відповідати деяким критеріям: - повинно відповідати вимогам безпеки персоналу; - відповідати санітарно - гігієнічним вимогам тому що використання невідповідного обладнання, інвентарю, посуду, може призвести до зниження якості продуктів харчування; - під час приготування страв необхідно суворо дотримуватися поточності виробничого процесу та проводити обробку продуктів на різних зонах з відповідним маркуванням обладнання, з метою попереджування захворюваності гострими кишковими інфекціями та харчового отруєння. Не маючи потрібного обладнання харчоблоку ми не можемо урізноманітнити харчування дітей, що у свою чергу забезпечить зміцнення здоров’я дітей. Своїми силами було зроблено багато: замінено вікна, покладена плитка на підлогу, замінено каналізацію та водопостачання, частково замінена електропроводка та підключено електроболлер для підігріву води, але це крапля в морі. І завершити роботу над модернізацією харчоблоку немає фінансової можливості, адже обладнання дуже дорого коштує. Нове обладнання обовязково виправдає усі витрачені кошти на його придбання. Тому, що в дитинстві закладається здоров’я дітей, при формуванні якого значну роль відіграє харчування.

Мета проекту

Створити енергоощадний харчоблок, який передбачає зменшення рівня споживання електричної енергії. Перетворити приміщення харчоблоку пострадянського типу у сучасне і комфортне середовище. Покращити технологічних процесів приготування їжі та забезпечення раціональним, безпечним і якісним харчуванням маленьких вихованців дошкільного закладу. Створити умови для полегшення роботи працівників харчоблоку. Забезпечення якісного дотримання вимог нормативних документів по охороні праці, техніки безпеки, безпеки життєдіяльності дітей та працівників дошкільної установи. Розширити дитяче меню, згідно оновленим можливостям харчоблоку.

Очікувані результати

Короткотривалі – полегшиться праця персоналу і підвищиться його продуктивність, також зменшиться мікробне обсіменіння продуктів, удосконалиться організація технологічного процесу приготування доброякісної їжі. Зменшаться енерговитрати. Перспективні – завдяки розробці нового меню згідно оновленим можливостям харчоблоку, буде покращено харчування дітей, що позитивно вплине на здоров'я дитини, а також закладе основу здорового способу життя в майбутньому. Сталі – користуватись новим обладнанням можна буде на протязі багатьох років. Результати проекту не будуть потребувати подальшого фінансування.

План заходів з реалізації проекту

1) розробити проектно-кошторисну документацію; 2) організувати закупівлю та доставку обладнання; 3) демонтувати старе обладнання; 4) встановити нове обладнання згідно санітарним та протипожежним вимогам; 5) медсестрі - розширити меню дітей згідно оновленим можливостям харчоблоку.

Фотографії